BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       frits_bolkestein1
foto Pieter Boersma

Frits Bolkestein (1933) deed een doctoraalexamen Wijsbegeerte en Grieks aan de Universiteit van Amsterdam en Rechten in Leiden (1965). Van 1960 tot 1976 werkte hij voor Shell in het buitenland. In 1978 werd hij gekozen als lid van de fractie van de vvd in de Tweede Kamer. Sindsdien was hij staatssecretaris van Economische zaken, minister van defensie en fractievoorzitter van de vvd. In 1999 werd hij benoemd tot lid van de Europese Commissie. Van zijn hand verschenen in Nederland verschillende boeken. Artikelen van hem werden gepubliceerd in binnen- en buitenland.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop