Elsbeth Etty

Elsbeth Etty (1951) is een politiek journalist en neerlandica. In de jaren zeventig was zij redacteur en later adjunct-hoofdredacteur van het communistische dagblad De Waarheid.. Daarna was zij auteur en mede-auteur van diverse non-fictie boeken en artikelen, meestal vanuit politiek perspectief. In 2008 ontving zij daarvoor de Anne Vondelingprijs.
Elsbeth Etty promoveerde in 1996 cum laude op haar biografie van de dichteres en actief socialiste Henriëtte Roland Holst : Liefde is heel het leven niet. De handelseditie werd bekroond met de Busken Huet Prijs.
In 2019 verscheen In de man zit nog een jongen, de biografie die Elsbeth Etty schreef van dichter en schrijver Willem Wilmink.

Quizvraag v/d week

Woord v/d week

Meest gezocht deze week

Hoe heet de jaarlijkse vastenperiode voor moslims?


JUIST!NIET JUIST!

ramadan

Literatuur: Internationale literatuur > titels en hoofdpersonen

Hamlet

De weinig daadkrachtige prins van Denemarken uit de gelijknamige wraaktragedie (1601) van Shakespeare. Beroemdste uitspraken: \'To be or not to be\' en \'Frailty, thy name is woman\'.
Hamlet\'s vader, de oude Hamlet, is gedood door Claudius, die de nieuwe koning van Denemarken is geworden en getrouwd is met Hamlet\'s moeder. Hamlet overweegt zijn vader te wreken door Claudius te doden. Als de raadsman van Claudius, Polonius, een gesprek tussen Hamlet en zijn moeder afluistert steekt Hamlet hem neer.Polonius is de vader van de mooie Ophelia en haar broer Laërtes. Hamlet en Ophelia zijn op elkaar verliefd. Ophelia wordt gek en verdrinkt zich. Hamlet doodt tenslotte Claudius en wordt op zijn beurt gedood door Laërtes, die zijn vader wil wreken maar daarbij zelf ook om het leven komt.