Elsbeth Etty

Elsbeth Etty (1951) is een politiek journalist en neerlandica. In de jaren zeventig was zij redacteur en later adjunct-hoofdredacteur van het communistische dagblad De Waarheid.. Daarna was zij auteur en mede-auteur van diverse non-fictie boeken en artikelen, meestal vanuit politiek perspectief. In 2008 ontving zij daarvoor de Anne Vondelingprijs.
Elsbeth Etty promoveerde in 1996 cum laude op haar biografie van de dichteres en actief socialiste Henriëtte Roland Holst : Liefde is heel het leven niet. De handelseditie werd bekroond met de Busken Huet Prijs.
In 2019 verscheen In de man zit nog een jongen, de biografie die Elsbeth Etty schreef van dichter en schrijver Willem Wilmink.

Quizvraag v/d week

Woord v/d week

Meest gezocht deze week

Wie schreef de teksten voor de tv-serie Ja zuster, nee zuster?


JUIST!NIET JUIST!

Annie M.G. Schmidt

conservatisme

Politieke en maatschappelijke opstelling die is gericht op het behoud van de bestaande orde. Vooral agrarische samenlevingen met vastomlijnde sociale verhoudingen (zogeheten sedentaire samenlevingen) hebben inspiratie voor conservatieve denkbeelden geboden. Een bekende conservatieve denker was de Engelsman Edmund Burke, die ageerde tegen de Franse Revolutie.
.

De 10 meest gezochte woorden en begrippen van de afgelopen week

  1. mektab
  2. contra legem
  3. voyeurisme
  4. sympathie
  5. atoom
  6. Idee
  7. deregulering
  8. Plato
  9. Jeroen Brouwers
  10. identificatie