BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Willemijn Stokvis (1937) studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht. In 1973 promoveerde zij aldaar op een proefschrift over de Cobrabeweging. Van 1979 t/m 1999 was zij universitair docent kunstgeschiedenis aan de Leidse Universiteit. In 2001 verscheen een aangevulde en bijgewerkte vijfde druk van haar proefschrift (tevens in Franse en Deense vertaling). In 1984 was zij samenstelster, medeauteur en redacteur van De doorbraak van de moderne kunst in Nederland, de jaren 1948-1951 en in 1993 was zij samenstelster, medeauteur en samen met Kitty Zijlmans redacteur van Vrij spel, Nederlandse kunst 1970-1990. In 1998 publiceerde zij (ook in het Engels) Cobra 3-dimensionaal. Zij schreef vele artikelen en essays op het gebied van de 20ste-eeuwse kunst. Zij was samensteller van Cobra-tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Op Wikipedia staat een lijst met door haar gepubliceerde boeken.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop