BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Willemijn Stokvis (1937) studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht. In 1973 promoveerde zij aldaar op een proefschrift over de Cobrabeweging. Van 1979 t/m 1999 was zij universitair docent kunstgeschiedenis aan de Leidse Universiteit. In 2001 verscheen een aangevulde en bijgewerkte vijfde druk van haar proefschrift (tevens in Franse en Deense vertaling). In 1984 was zij samenstelster, medeauteur en redacteur van De doorbraak van de moderne kunst in Nederland, de jaren 1948-1951 en in 1993 was zij samenstelster, medeauteur en samen met Kitty Zijlmans redacteur van Vrij spel, Nederlandse kunst 1970-1990. In 1998 publiceerde zij (ook in het Engels) Cobra 3-dimensionaal. Zij schreef vele artikelen en essays op het gebied van de 20ste-eeuwse kunst. Zij was samensteller van Cobra-tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Op Wikipedia staat een lijst met door haar gepubliceerde boeken.


Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop