BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Trudy Elsenaar-Tijsze (1945) studeerde in Amsterdam, woonde en werkte enige tijd in Toronto. Zij werkte na terugkomst in Nederland vele jaren als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs en werd vervolgens rector en algemeen directeur van een groep scholen.
Zij nam deel aan diverse (ministeriële) commissies voor leerplanontwikkeling in de aardrijkskunde en was medeauteur van een methode voor de  bovenbouw havo/vwo (tweede fase). Ze is een enthousiaste deelnemer aan de vele vakexcursies, met een voorkeur voor fysische geografie.
Zij was juryvoorzitter van de Glazen Globe, een prijs voor jeugdliteratuur met geografische inhoud en voorzitter van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap. In de loop van de tijd heeft ze bestuursfuncties bij verschillende onderwijsinstellingen bekleed en is nog steeds actief in een schoolbestuur en onderwijscommissies.
Zij is voorzitter van de Aardrijkskunde Olympiade voor scholieren uit het voortgezet onderwijs en momenteel werkzaam voor Europese onderwijsprojecten om European Citizenship Education in de scholen in Europa te bevorderen.


Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop