BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Wereldpolitiek

Dit hoofdstuk vertoont veel raakvlakken met het Wereldgeschiedenis 1900-heden. De politieke ontwikkelingen in de wereld worden immers mettertijd geschiedenis. In dit gedeelte gaat het mede om dat wat ons rest van de geschiedenis van de laatste decennia. In devoorafgaande hoofdstukken wordt verder teruggegaan. Een dramatische gebeurtenis zoals ‘11 september' (2001) in de Verenigde Staten  is in deze tijd nog bepalend voor veel van de huidige internationale ontwikkelingen. Maar over een aantal jaren zal die gebeurtenis wel worden bijgeschreven in de geschiedenis Overigens zijn onscherpe grenzen en overlappingen tussen hoofdstukken typerend voor een 'systematische' (tegenover een 'alfabetische') encyclopedie als deze.

Vroegere versies van dit hoofdstuk voor de boek-uitgave werden eerst geschreven door Frits Bolkestein en zijn medewerkers Eric Leupe en Marius Wessels, daarna volgden bewerkingen door Hans Labohm. De herzieningen voor deze  website-versie  werden weer verzorgd door

Hans Labohm en Frits Bolkestein.

 


Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop