BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Beeldende kunst van Renaissance tot 1850

Musea zijn opener geworden en spreken een groot publiek aan. Daar vindt men bijvoorbeeld een schat aan schilderkunst. Vooral uit wat in Nederland bekend staat als de Gouden Eeuw. Maar ook in andere landen bloeide vanaf de Renaissance de beeldende kunst. We hebben de belangrijke termen, technieken, stromingen en vooral de belangrijkste vertegenwoordigers van die stromingen opgenomen. U zult veel namen van schilders aantreffen, die u als museumbezoeker kunt tegenkomen. We hebben daarmee gekozen voor kunst die vooral voor Nederland belangrijk is, en dat heeft tot gevolg dat onze selectie vrij sterk op Europa is geconcentreerd. De absolute topwerken uit verre streken zijn echter ook opgenomen.

 Elly Cassee en Ilja Veldman


Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop