BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Rita Kohnstamm (1937) studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit en was achtereenvolgens hoofdredacteur van de maandbladen Ouders van Nu en Psychologie Magazine . Zij schreef vele jaren columns voor NRC Handelsblad en doet dat nu nog voor enkele maandbladen, waaronder het maandblad Mind . Zij schreef het driedelig werk Kleine Ontwikkelingspsychologie (laatste editie 2009; Bohn Stafleu van Loghum) Website  www.kleineontwikkelingspsychologie.nl. Voor leerlingen van het MBO schreef zij het magazineachtige boek KInderen als beroep (2011).

In 1994 ontving zij voor haar opvoedkundige publicaties een eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam. Voor meer informatie zie www.dolph-ritakohnstamm.nl/ritakohnstamm.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop