BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

XTC

Engelse new wave band rond zanger Andy Partridge (1953) die van 1976 tot 2005 bestaat en opvalt door de afwijkende stijl binnen het genre: ongewone compositorische constructies, humoristische teksten en nerveuze, hikkende zang. Het album English Settlement (1982) en de daarvan afkomstige single Senses Working Overtime doen het goed in Nederland. Daarna besluiten ze om niet meer op te treden en alleen nog maar zo nu en dan de studio in te duiken voor het maken van nieuwe platen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop