BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Waylon Jennings
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Waylon Jennings

Waylon Jennings (1937-2002) is een Amerikaanse countryzanger en gitarist. Na een ontmoeting met Buddy Holly treedt hij toe tot diens begeleidingsband The Crickets. Hij had in het beruchte vliegtuig moeten zitten waarmee Buddy Holly en andere artiesten in 1959 neerstortten, maar hij had zijn stoel afgestaan en reisde met de auto. Na de ramp start hij een solocarrière en begint de groep The Highwaymen met Johnny Cash , Kris Kristofferson en Willie Nelson. De Nederlandse artiest Waylon heeft zich naar hem genoemd.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop