BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Vader Abraham
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Vader Abraham

Vader Abraham is de artiestennaam van zanger, componist en producer Pierre Kartner (1935). Zijn eerste successen zijn composities van levensliederen voor andere artiesten, zoals Huilen Is Voor Jou Te Laat (Corry en de Rekels), Manuela (Jacques Herb) en De Clown (Ben Cramer). In 1969 start zijn eigen zangcarrière met Hallo Mijnheer Den Uil, Je Onderbroek Is Vuil, gevolgd door zo’n 90 andere singles. Daarvan worden Den Uyl Is In Den Olie (1974) en Het Smurfenlied (1977) nummer-1 hits. Het laatste nummer wordt ook een internationaal succes en is 25 miljoen keer verkocht.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop