BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Urbanus

Urbanus (Urbain Joseph Sevranckx, 1949) is een Belgische zanger en cabaretier. Zijn kleinkunstcarrière start begin jaren ’70 met de begeleidingsgroep Anus en in 1974 verschijnt zijn debuutalbum Urbanus van Anus Leevend. Zijn teksten zijn absurdistisch en zorgen ervoor dat zijn singles goed verkocht worden: Bakske Vol Met Stro (1979) wordt in België zelfs nummer 1. Vanaf 1987 acteert hij ook in diverse films.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop