BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Udo Lindenberg
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Udo Lindenberg

Udo Lindenberg (1946) is een Duitse zanger, componist en drummer die het als eerste Duitse rockmuzikant tot een supersterrenstatus weet te schoppen. In 1971 debuteert hij met het Engelstalige album Lindenberg maar daarna stapt hij over op volledig Duitstalige muziek, vanaf 1973 bijgestaan door het 'Panikorchester'. Hij zet zich met zijn muziek al vele jaren in voor vrijheid en democratie en heeft mede daardoor veel prijzen gewonnen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop