BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Undertones
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Undertones

Noordierse new wave groep rond zanger Feargall Sharkey (1958). Het titelloze eerste album (1979) verkoopt wereldwijd prima en levert meerdere hits op, dankzij de vrolijke muziek, sterke koorzang en herkenbare teksten voor tieners. Behalve new wave is er ook invloed van glamrock en punk in te horen. Op de volgende drie albums gaat de muziek meer de soulkant op. Dat leidt tot verminderd succes en in 1983 tot het uiteenvallen van de band. In 1999 starten ze opnieuw met een andere zangervorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop