BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Spencer Davis Group
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Spencer Davis Group

Britse popgroep, genoemd naar oprichter Spencer Davis Nelson Davis (1939). Vanaf de oprichting in 1963 tot 1967 bepaalt de warme stem van zanger Steve Winwood het geluid van de groep. Dat leidt in kort tijdsbestek tot enorme hits zoals Keep On Running (1965), Somebody Help Me (1966), Gimme Some Lovin’ (1966) en I’m A Man (1967). Als hij in 1967 vertrekt en Traffic opricht heeft de groep nog enkele kleinere hits maar in 1969 stoppen ze er (tijdelijk) mee.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop