BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Small Faces
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Small Faces

Engelse popgroep uit de jaren ’60, samen met The Who en later The Jam, de belangrijkste vertegenwoordiger van de Mod subcultuur. Ze hebben ook in Nederland veel hits; de bekendste zijn All Or Nothing, Itchycoo Park (vernieuwend door het gebruik van de phasing techniek) en Lazy Sunday. Na het vertrek van zanger/ gitarist Steve Marriott naar Humble Pie gaat de groep verder onder de naam The Faces met zanger Rod Stewart en gitarist Ron Wood. Als ook deze groep in 1975 uiteen valt vertrekt Wood naar The Rolling Stones en begint Stewart zijn eigen band.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop