BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Pretty Things
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Pretty Things

Engelse rockgroep uit de jaren ’60, bekend als 'de lelijkste groep ter wereld'. Aanvankelijk is de muziek gebaseerd op de muziek van Bo Diddley en Jimmy Reed maar met het uitbrengen van het album S.F. Sorrow (1968) – de eerste popopera (vijf maanden vóór Tommy van The Who ) – ontstaat er een heel andere stijl. Het commerciële succes van de beginjaren wordt dan echter niet meer gehaald.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop