BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Four Tops
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Four Tops

Amerikaanse soulgroep , in de jaren ’50 begonnen bij Chess Records, maar in 1964 overgestapt naar het Motown-label waar ze nummers gaan opnemen van de componisten Holland-Dozier-Holland. In 1966 brengt dat besluit hen de eerste grote internationale hit Reach Out I’ll Be There (1966). Ook in Nederland is dit hun bekendste plaat maar de verkoop ervan wordt hier later nog overtroffen door If I Were A Carpenter (1968) en Don’t Walk Away (1981).



vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk



Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop