BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Dave Clark Five
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Dave Clark Five

Engelse merseybeatgroep rond drummer David Clark (1942) die in 1964 als eerste Engelse groep na The Beatles in de Verenigde Staten op tournee gaat en in de Ed Sullivan Show komt. Nummer als Glad All Over en Bits And Pieces worden grote hits en zijn allemaal op dezelfde manier opgebouwd: dominerende drums met echo en daaroverheen de zang. Dat maakt de band op den duur eentonig en in ’70 is het dan ook afgelopen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop