BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Carter Family
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Carter Family

Amerikaanse traditionele country- en folkgroep, van 1927 tot 1944 bestaande uit zanger A.P. (Alvin Pleasant) Carter , zijn vrouw Sara Carter en zijn schoonzus Maybelle Carter (beiden: zang, gitaar en autoharp) daarna tot 1956 in wisselende familiesamenstellingen. De altstem van Sara en de vernieuwende gitaarstijl van Maybelle bepaalden het geluid van de groep en zorgden van het begin af aan voor een grote populariteit. Een deel van hun liedjes bestaat uit bewerkingen van traditioneel materiaal, een deel uit eigen composities. Latere musici zoals Joan Baez en Bob Dylan namen nummers van hen op of bewerkten die tot nieuwe songs, zoals Dylan’s The times they are a-changin’.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop