BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Bintangs
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Bintangs

Nederlandse popgroep, opgericht in 1961, die na een korte periode indorock te hebben gespeeld met succes overstapt op een mix van rock en rhythm & blues . Mede door het stemgeluid van zanger Gus Pleines (1948-2007) wordt de groep vaak vergeleken met The Rolling Stones . De singles Ridin’ On The L & N (1969) en Traveling In The USA (1970) worden hits maar daarna ontstaat er onenigheid over de muzikale koers en volgen de bezettingswisselingen elkaar op. Van 1983 tot 1989 bestaat de groep zelfs helemaal niet.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop