BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Taylor Swift
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Taylor Swift

Taylor Alison Swift (1989) is een Amerikaanse zangeres van country , rock en popmuziek. Ze is beïnvloed door Dolly Parton , Stevie Nicks, Carly Simon en Tina Turner , maar vooral door Shania Twain . Elk album en elke single die ze vanaf 2006 uitbrengt verkoopt beter en scoort hoger in de hitparade: haar laatste album en single (beide genaamd 1989 uit 2014) bereiken in Nederland de eerste plaats. Wereldwijd heeft ze ruim 40 miljoen albums verkocht, terwijl haar singles meer dan 100 miljoen keer zijn gedownload. Daarmee is ze de best verkopende artiest van haar generatie.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop