BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > T-Bone Walker
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

T-Bone Walker

T-Bone (eigenlijk Aaron Thibeaux) Walker (1910-1975) is een Amerikaanse bluesgitarist , zanger en componist, die vanaf 1929 platen opneemt in een stijl die bekend staat als de 'jump blues'. Deze muziek wordt vooral in de jaren ’40 erg populair en geldt als de voorloper van de rhythm & blues en de rock-‘n-roll . Latere musici als B.B. King, Chuck Berry en Jimi Hendrix noemen hem als een van hun grootste invloeden.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop