BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Steeleye Span
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Steeleye Span

Britse folkrockgroep , in 1969 opgericht door Ashley Hutchings, de bassist van Fairport Convention , die meer echte Engelse traditionals wil spelen. Samen met de twee duo’s Tim Hart & Maddy Prior en Gay & Terry Woods weet Hutchings een voor die tijd bijzonder geluid te creëren, maar er volgen al snel diverse personele wisselingen. Een van de bekendste nieuwe groepsleden is de gelouterde folkzanger Martin Carthy , die later samen met Hutchings de Albion Band begint. Steeleye Span is na Fairport Convention de bekendste folkrockgroep aller tijden.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop