BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Smokey Robinson
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Smokey Robinson

William 'Smokey' Robinson (1940) is een Amerikaanse zanger van soul en r&b . Hij is van 1958 tot 1972 de zanger, componist en producer van The Miracles, die soulmuziek maakt in de motown stijl. Zijn grootste hit in Nederland in deze periode is The Tears Of A Clown (1970). Hij werkt ook voor andere artiesten zoals Michael Jackson, Marvin Gaye en The Temptations . Als soloartiest is hij minder succesvol, mede door een ernstige drugsverslaving die tot 1986 duurt.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop