BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Sinéad O'Connor
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Sinéad O'Connor

(1966) Ierse singer/songwriter. Werd in 1990 wereldwijd beroemd met de Prince-cover Nothing Compares to You. Haar opvallende verschijning met kaalgeschoren hoofd en ruimvallende, onopvallende kleding kwam voort uit haar verlangen serieus te willen worden genomen als zangeres in plaats van te worden gezien als sex-object. Hiermee baande ze de weg voor zangeressen zoals Courtney Love en Alanis Morissette .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop