BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Sandy Denny
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Sandy Denny

Alexandra Elene McLean Denny (1947-1978) is een Engelse folkzangeres . Na een korte periode bij The Strawbs stapt ze over naar de folkrockgroep Fairport Convention waar ze, samen met Richard Thompson , in belangrijke mate verantwoordelijk is voor het geluid van het tweede, derde en vierde album. Van 1970 tot 1973 is ze lid van de groep Fotheringay, maakt ze een aantal soloplaten en zingt ze mee op een nummer van Led Zeppelin . Daarna keert ze tijdelijk terug bij Fairport Convention en maakt ze nog één soloplaat. Ze overlijdt na een val van de trap. Haar stem wordt beschouwd als een van de mooiste van de 20e eeuw.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop