BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Ricky Nelson
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Ricky Nelson

Eric (Ricky) Hilliard Nelson (1940-1985) is een Amerikaanse zanger. Als tieneridool begint hij al in 1957 platen uit te brengen en gedurende enkele jaren weet alleen Elvis Presley hem te overtreffen in populariteit. Zijn bekendste nummer is Hello Mary Lou (1960), eigenlijk een B-kantje van de single Travelin’Man. Hoewel hij zijn hele leven doodsbang was om te vliegen leasede hij in 1985 toch een privévliegtuig. Een paar maanden later verongelukte hij daarmee.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop