BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Richard Thompson
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Richard Thompson

Richard John Thompson (1949) is een Engelse singer-songwriter en gitarist. Hij is in 1967 een van de oprichters van Fairport Convention en is tot zijn vertrek in 1971 de drijvende kracht achter de folkrock ontwikkeling van die groep. Van 1973 tot 1982 neemt hij samen met zijn vrouw Linda Peters zes albums op om vervolgens een solocarrière te beginnen. Hij maakt nog tientallen platen die door de critici hogelijk gewaardeerd worden en door een trouwe aanhang worden gekocht, zonder echte hits op te leveren.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop