BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Mickey Jupp
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Mickey Jupp

Michael Jupp (1944) is een Engelse componist, zanger, pianist en gitarist, die sinds 1969 platen uitbrengt, eerst met Legend en de Mickey Jupp Band, de laatste jaren in eigen beheer. Zijn muziek wordt meestal ondergebracht bij de pub rock en bevat invloeden van rock-‘n-roll, blues en country. Hoewel hij zelf nauwelijks hits scoort is hij voor veel andere musici een inspiratiebron. Meer dan 100 bands hebben composities van hem op de plaat gezet, waaronder The Searchers , Nick Lowe , Dave Edmunds , Gary Brooker, Roger Chapman en The Judds . John Lennon noemde hem 'de beste Britse rocker aller tijden'.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop