BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Margriet Eshuijs
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Margriet Eshuijs

Margriet Eshuijs (1952) is een Nederlandse zangeres, accordeoniste, organiste en gitariste, die met succes in diverse bands heeft gespeeld. Met de eerste, Lucifer, heeft ze in 1974 de grote hit House For Sale. In 1979 brengt ze de soloplaat On The Move Again uit om vervolgens de Margriet Eshuijs Band op te richten. Daarmee maakt ze o.a. twee albums en de singlehit Black Pearl (1982). Vanaf 1986 treedt ze weer solo op, vaak aangevuld door componist Maarten Peters en zijn band.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop