BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Manfred Mann
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Manfred Mann

Engelse rhythm & blues band rond de gelijknamige Zuid-Afrikaanse toetsenist Manfred Mann (1940). In de eerste fase van het bestaan (1962-1966) met zanger Paul Jones heeft de groep een aantal hits waaronder Pretty Flamingo (1966). Dan volgt een periode van enkele jaren met zanger Mike D’Abo waarin wereldwijd de grootste hits worden afgeleverd zoals Ha Ha Said The Clown (1967) en Mighty Quinn (1968). Tenslotte wordt in 1971 de groepsnaam veranderd in 'Manfred Mann’s Earth Band' en verandert de muziekstijl in progressieve rock met jazzinvloeden . Ook hiermee weet de groep hits te scoren.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop