BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Mahalia Jackson
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Mahalia Jackson

Mahalia Jackson (1911-1972) is een Amerikaanse gospelzangeres en burgerrechtenactiviste. Ze heeft een dertigtal albums uitgebracht en zo’n tien van haar singles zijn elk meer dan een miljoen keer verkocht. Beroemd is haar optreden in 1963 bij de massademonstratie tegen rassendiscriminatie in Washington waar Martin Luther King zijn befaamde toespraak houdt. Ze zingt ook bij de begrafenis van Martin Luther King in 1968.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop