BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Love

Amerikaanse psychedelische popgroep uit de jaren ’60 rond zanger en gitarist Arthur Lee (1945-2006). Het tweede en derde album (Da Capo en – vooral – Forever Changes, beide uit 1967) worden beschouwd als de artistieke hoogtepunten van de groep. De combinatie van zwarte rhythm & blues en folkrock van het eerste album heeft dan plaats gemaakt voor ingewikkelde arrangementen met surrealistische teksten. Mede daardoor wordt Forever Changes vaak gezien als het Amerikaanse antwoord op Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop