BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Kylie Minogue
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Kylie Minogue

(1968) Australische zangeres en actrice. Haar carrière begon op 18-jarige leeftijd met een rolletje in de Australische soap Neighbours. Een paar jaar later kwam haar debuutsingle Locomotion, een cover van Little Eve, uit bij een Australische platenmaatschappij. Dankzij haar bekendheid als actrice en haar zangtalent stond het nummer wekenlang op nummer 1 in de Australische hitlijsten. Het Britse producerstrio Stock, Aitken en Waterman boden haar een contract aan. Haar volgende nummer I should be so Lucky betekende haar internationale doorbraak.
Begin jaren negentig onderging zij met succes een verandering van imago, van het brave lieve meisje tot een uitdagende diva.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop