BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Kurt Weill

(1900-1950) Duitse componist die vooral bekend werd door zijn samenwerking met Bertolt Brecht. Hun grootste succes was Die Dreigroschenoper (1928). Hij vluchtte in 1933 voor de nazi's naar Amerika, waar hij de muziek schreef voor een groot aantal musicals, zoals Lady in the Dark, Street Scene en One Touch of Venus. Zijn vrouw Lotte Lenya bracht in 1954 een off-Broadway-heropvoering van Die Dreigroschenoper als Threepenny Opera. Zie ook in Klassieke muziek.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop