BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

jùjú

Jùjú is een muziekstijl uit Nigeria, die vanaf de jaren ’70 ook in Europa populair is geworden. Van oorsprong is het dansmuziek van het Yorubavolk, waarbij percussie-instrumenten – en met name de 'talking drums' – een grote rol spelen. Na de Tweede Wereldoorlog worden in toenemende mate elektrisch versterkte instrumenten toegevoegd. Belangrijke vertolkers zijn Ayinde Bakare, King Sunny Adé en Chief Ebenezer Obey.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop