BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Jona Lewie

Jona Lewie (John Lewis , 1947) is een Engelse zanger en componist. Zijn muziek is een mengsel van skiffle , blues en boogiewoogie , en is sterk beïnvloed door de cajun muziek. Zijn eerste grote hit Seaside Shuffle (1972) doet sterk denken aan de vrolijke zomerhit In The Summertime van Mungo Jerry. In 1980 wordt Stop The Cavalry wereldwijd een groot succes als kerstnummer, al was het daar niet voor bedoeld en heeft de tekst noch de melodie daar iets mee te maken.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop