BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > John Lee Hooker
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

John Lee Hooker

John Lee Hooker (1917-2001) is een van de belangrijkste Amerikaanse blueszangers met een zeer herkenbare gitaarstijl. Sinds zijn debuut in 1948 geldt hij als iemand die de blues regelmatig nieuwe impulsen heeft gegeven. Hij heeft de zuidelijke Deltablues verrijkt met folk -, country - en rock invloeden en mede daardoor heeft zijn carrière meerdere toppen gekend. Het album The Healer (1989), waaraan o.a. wordt meegewerkt door Carlos Santana , Robert Cray , Canned Heat en Los Lobos , wordt beschouwd als een van zijn beste platen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop