BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Hugh Masekela
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Hugh Masekela

Hugh Ramopolo Masekeba (1939) is een Zuidafrikaanse trompettist, kornettist, bugelspeler en zanger. Hij woont tussen 1960 en 1980 in Amerika en speelt aanvankelijk bebop jazz, later beïnvloed door Zuid-Afrikaanse township jazz en popmuziek. Na zijn terugkeer in Afrika schuift zijn muziek verder op in de richting van de pop en maakt hij disco en afrobeat. Dit levert hem diverse hits op. Daarvan is Don’t Go Lose It Baby (1984) in Nederland het bekendst geworden. Hij heeft zich zijn hele leven ingezet tegen racisme en apartheid.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop