BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Heino

Heino (pseudoniem van Heinz-Georg Kramm, 1938) is een Duitse zanger van schlagers en volksliedjes. Pas in de jaren ’70 komen zijn grootste successen met Blau Blüht Der Enzian (1973) en Die Schwarze Barbara (1975). Door op te treden in Zuid-Afrika tijdens het apartheidssysteem en door een plaat op te nemen met Duits-nationalistische liederen, die populair waren bij de SS in de jaren ’40 wordt hij beschuldigd van extreemrechtse sympathieën en neemt de sympathie voor hem buiten Duitsland af.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop