Guns N' Roses

Amerikaanse hardrockband. Opgericht in Los Angeles in 1985. De bezetting waarin de band het meest succesvol was bestond uit Axl Rose (zang), Slash (leadgitaar) Izzy Stradlin (gitaar) Duff McKagan (basgitaar) Steven Adler (drums)
De muziek die de band maakte kent twee gezichten. Enerzijds mooie, ontroerende balladachtige rocknummers zoals Sweet Child O'Mine en November Rain. Aan de andere kant ruige, rauwe hardrock en metal zoals te horen is in nummers als Civil War, You Could Be Mine en Patience. Door ruzies, alcohol- en drugsmisbruik viel de band geleidelijk uit elkaar.

Quizvraag v/d week

Woord v/d week

Meest gezocht deze week

Welke schilder werd bekend dankzij zijn schilderstijl die 'action-painting' wordt genoemd?


JUIST!NIET JUIST!

Jackson Pollock

Muziek: Pop(ulaire) muziek > buitenlandse musici en groepen

Elvis Presley

(1935-1977) In Memphis groot geworden pionier van de rock-\'n-roll die door zijn briljante vertolking van covers en zijn sexy podiumpersoonlijkheid een onuitwisbaar stempel drukte op de Amerikaanse jeugdcultuur van de jaren \'50. Stierf na een carrière vol ups (singles als Heartbreak Hotel, Jailhouse Rock en In The Ghetto) en downs (de Hollywood-films waarin hij de hoofdrol speelde, zijn optredens in Las Vegas) als een eetverslaafde drugsgebruiker in zijn landhuis Graceland, om daarna als The King het voorwerp te worden van religieuze verering.