BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Grandmaster Flash
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Grandmaster Flash

Pseudoniem van Joseph Saddler (1958), afkomstig uit Barbados en halverwege de jaren ’70 een van de eerste hiphop dj’s in New York. Hij is de uitvinder van het 'scratchen': het met de hand vooruit of achteruit duwen van een vinylplaat om zo delen van een nummer ('breaks') te herhalen. Met het nummer The Message (1982) over het leven in de zwarte getto’s maakt hij de eerste maatschappijkritische hiphopplaat en heeft hij een grote hit.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop