BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Gram Parsons
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Gram Parsons

Ingram Cecil Connor (1946-1973) is een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist, die een mengsel van rhythm & blues , soul , folk , country en rock ontwikkelt, dat hij zelf 'Cosmic American Music' noemt. Hij speelt in beroemde bands als The Byrds en The Flying Burrito Brothers . Zijn twee soloalbums G.P. en Grievous Angel (samen met Emmylou Harris ) worden beschouwd als zijn beste werk. Hij overlijdt op 26-jarige leeftijd aan een combinatie van alcohol en morfine.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop