BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

emo

Emo of emocore is een muziekstijl waarbij het uiten van emoties wordt vormgegeven in een mengsel van punk en indie . Emo is halverwege de jaren ’80 ontstaan en kent diverse stromingen. In de beginfase zijn bands als Fugazi, Embrace en Rites of Spring belangrijke voorbeelden. In de 21e eeuw overheerst een lichtvoetiger variant van emo, waarvan de bands Mayday Parade , Go Radio en The Spirit That Guides Us voorbeelden zijn. Bovendien ontwikkelt zich dan een emo modestijl: strakke broeken, kleurrijke T-shirts en zwartgeverfde haren met een witte lok zijn daarvan kenmerken.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop