BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Dusty Springfield
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Dusty Springfield

Dusty Springfield (echte naam Mary Isabel Catherine Bernadette O’Brien, 1939-1999) is een Britse zangeres van Schots-Ierse afkomst, die in de tweede helft van de jaren ’60 erg populair wordt bij zowel de toenmalige jeugd als bij hun ouders. Haar stemgeluid levert haar de erenaam 'de koningin van de blanke soul' op. In Nederland worden haar hits You Don’t Have To Say You Love Me (1966) en Son Of A Preacher Man (1968) het bekendst.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop