BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > drum & bass
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

drum & bass

Snel soort dansmuziek, ook wel 'jungle' genoemd, dat in de jaren ’90 ontstaat vanuit de breakbeatmuziek. De breakbeat is een gebroken vierkwartsmaat op hoge snelheid. Zoals de naam al zegt zijn drums en bas de belangrijkste instrumenten in deze muziek. In veel gevallen wordt er door een DJ muziek 'gesampled' uit diverse andere nummers en stijlen. Bekende artiesten zijn o.a. Goldie, Photek en Total Science.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop