BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Cheap Trick
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Cheap Trick

Amerikaanse rockgroep die vanaf 1974 bestaat en in de eerste tien jaar van haar bestaan een groot publiek weet te bereiken. Vooral in Japan – waar ze de 'Amerikaanse Beatles' worden genoemd – zijn ze ongekend populair. Het vierde album Live At Budokan (1979) brengt de internationale doorbraak, ook in Nederland waar twee singles van dat album hits worden; I Want You To Want Me wordt zelfs nummer 1.Veel latere bands zeggen beïnvloed te zijn door de groep, waaronder The Ramones , Pearl Jam , Green Day , Red Hot Chili Peppers en Guns N’ Roses .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop