BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Carole King
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Carole King

Carole King (geboortenaam Carol Joan Klein, 1942) is een Amerikaanse singer-songwriter . Tussen 1959 en 1967 is ze, samen met echtgenoot Gerry Goffin (1939-2014), vooral actief als componist van een groot aantal klassieke hitsingles voor andere artiesten, zoals Bobby Vee, The Drifters , Aretha Franklin en The Monkees . In 1970 begint ze een solocarrière en haar tweede album Tapestry (de best verkochte popplaat van 1971 in Amerika) zorgt voor een internationale doorbraak.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop