BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Brainbox

Nederlandse popgroep, opgericht in 1968 en bestaande uit Jan Akkerman (gitaar), Kaz Lux (zang), Pierre van der Linden (drums ) en André Reynen (bas). De eerste single Down Man (1969) is meteen een grote hit. Het hese stemgeluid van Lux en het virtuoze gitaarspel van Akkerman zijn bepalend voor het specifieke geluid van de groep, die na 1971 diverse personeelswisselingen ondergaat en in 1972 uiteen valt.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop