BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Billy Idol

Billy Idol (echte naam William Michael Albert Broad, 1955) is een Engelse popzanger, die in de jaren ’80 en ’90 succesvol is met een mengsel van punk en glamrock . Al vóór zijn solowerk heeft hij met de groep Generation X een grote hit met Dancing With Myself (1981), in België met succes vertaald door De Kreuners . Met de albums Rebel Yell (1983) en Whiplash Smile (1986) breekt hij ook in de rest van Europa en in Amerika door.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop